HomeToGo (grootste zoekmachine voor vakantieverblijven en vakantieaccommodaties wereldwijd) deed onderzoek naar de meest Wi-Fi vriendelijke vakantielanden in Europa. Wat bleek? In Oost Europa maakt u de meeste kans op een goede Wi-Fi verbinding. Gaat u echter naar Scandinavië? Dan kan het zo maar zijn dat u geen Wi-Fi toegang heeft. Nederland staat op nummer 10 van de lijst van internet-vriendelijke landen.

Het blijkt dat online zijn steeds belangrijker wordt; ook in het buitenland. Van alle reizigers neemt 74% een smartphone mee op vakantie en 31% een tablet. 69% gebruikt openbaar Wi-Fi en 32% gebruikt mobiele data om ook tijdens de vakantie verbonden te zijn.

Wi-Fi vriendelijk

Wi-Fi vriendelijk

Oost Europa is dus de “place to be” voor wat betreft Wi-Fi verbinding. Moldavië staat bovenaan als het gaat om internet-vriendelijkheid. Het is slechts een klein land, maar 94% van de vakantieverblijven heeft internetverbinding. Met respectievelijk 91% en 90% volgen Oekraïne en Wit-Rusland. Er valt in deze landen dus volop te “liken en sharen”.

Wi-Fi vrij op vakantie?

Scandinavië staat praktisch onderaan de lijst. In Denemarken (60%) en Noorwegen (56%) is de Wi-Fi iets vaker aanwezig, maar in Zweden en Finland ligt het aandeel vakantiehuizen met internet 10% lager. Dus mocht u los willen komen van uw smartphone of tablet, dan is Scandinavië de beste plek.

Plant u een stedentrip? En wilt u uw familie en vrienden laten meegenieten? Dan kiest u het best voor Riga, Moskou of Wenen. Dat is namelijk de top-3 van internetvriendelijke steden in Europa. Maar – op Bratislava na – doen alle steden het best goed voor wat betreft Wi-Fi.

Op vakantie in eigen land?

Dan hoeft u zich geen zorgen te maken. In vrijwel iedere provincie zijn minimaal 8 van de 10 vakantieverblijven verbonden met het internet. Uitzondering is Flevoland; hier heeft “slechts” 74% van de accommodaties een internet verbinding.

U weet dus nu waar u binnen Europe op vakantie moet voor een goede internet verbinding. En bent u juist niet op zoek naar een Wi-Fi vriendelijk verblijf? Dan reist u dit jaar waarschijnlijk af naar het prachtige Scandinavië.

Mocht u tijdens uw vakantie in Nederland toch een slechte Wi-Fi verbinding hebben, neem dan contact op met Lumiad. Dan nemen wij dit op met de betreffende organisatie en wie weet is het bij uw volgende bezoek opgelost!

Bron: HomeToGo

Bas Verhoef

favicon logo lumiad

Lumiad Nieuwsbrief

Meld u zich hier aan voor de twee maandelijkse nieuwsbrief van Lumiad

U bent succesvol aangemeld!