Locatiebepaling

locatiebepalingMet locatiebepaling kunt u de locatie van apparatuur, zorgverleners en patiënten bepalen aan de hand van uw draadloze netwerk. U kunt het bijvoorbeeld inzetten als persoonsbeveiliging, door er handmatige of automatische alarmering aan te koppelen. Iemand kan zelf de alarmknop indrukken. Of het alarm is ingesteld op het signaleren van en alarmeren bij inactiviteit of omvallen van een persoon (“man-down functie”). Dit is niet alleen belangrijk in de zorg, maar ook als uw organisatie verschillende locaties heeft – verspreid over een groot terrein – waar een medewerker vaak alleen risicovol werk verricht. Met locatiebepaling – gecombineerd met alarmering – weet u altijd waar de persoon zich bevindt en kunt u bij (automatische) alarmering de betreffende persoon zo snel mogelijk en gericht van hulp voorzien.

Olocatiebepalingok het signaleren van bijvoorbeeld een infuuszak die bijna leeg is, behoort tot de mogelijkheden. De zorgverlener kan hier direct op inspelen, zonder eerst op een kamer te moeten kijken wat de status is.

Denk ook aan dwaaldetectie, waarmee u te allen tijde inzicht hebt van waar de patiënt zich bevindt. En zelfs kunt u bepalen in welk gebied een patiënt zich vrij kan bewegen (dit is voor de veiligheid van zowel de patiënt als van de zorgverlener). Ook bij dwaaldetectie kunt u gebruik maken van alarmering (zoals bijvoorbeeld de “man-down-functie”) om zo de veiligheid van de patiënten nog beter te waarborgen. Dwaaldetectie wordt vaak ingezet bij mensen met dementie.

Locatiebepaling voor uw apparatuur

Door tags te koppelen aan apparatuur (zogenaamde “zwerfapparatuur”), heeft u inzicht in waar deze zich bevinden. Dit betreffen bijvoorbeeld infuuspompen, rolstoelen of bedside monitoren. U kunt onderhoud automatiseren met real-time inzicht in de locatie en status van de apparatuur (vuil/schoon, in gebruik/beschikbaar, etc.). Op deze manier deze oplossing inzetten scheelt u vaak een hoop – kostbare – zoektijd. Binnen de zorg betekent dit bijvoorbeeld dat uw zorgverleners deze “gewonnen” tijd kunnen gebruiken om te doen waar ze goed in zijn: zorgen.

Wilt u ook partner worden van Lumiad?

Wilt u meer informatie?

favicon logo lumiad

Lumiad Nieuwsbrief

Meld u zich hier aan voor de twee maandelijkse nieuwsbrief van Lumiad

U bent succesvol aangemeld!