Site Survey

site surveyDoordat er steeds meer kritische toepassingen gebruik maken van het draadloze netwerk is een goed netwerk design van groot belang. Het komt echter regelmatig voor dat bedrijven geen rekening houden met storingsbronnen in de directe omgeving, waardoor het draadloze netwerk “gestoord” kan worden. Lumiad heeft een groot aantal specifieke meetmiddelen in huis om onder andere de aanwezigheid van signalen uit de directe omgeving te meten (via een site survey). Ze kan alle belangrijke gebieden van een Wi-Fi netwerk tonen door informatie zoals ontvangen signaalsterkte, locaties van access point en de storingsbronnen te meten. Het optimaal combineren van de verschillende meetmiddelen is een van de krachten van Lumiad. Door het vooraf zoeken naar eventuele stoorzenders, kunnen problemen achteraf worden voorkomen, zoals slechte performance en traagheid van het netwerk.

 

Site survey; meet de dekking van uw draadloos netwerk

site surveyBij het aanleggen van een draadloos netwerk is het belangrijk om eerst een goede planning te maken van waar access points (aansluitpunten) moeten komen. Door na het opstellen van dit overzicht een site survey uit te voeren, krijgt u inzicht in de daadwerkelijke signaal verdeling van uw draadloos netwerk. Zo voorkomt u verrassingen (lees: ergernis en onnodige kosten) achteraf.

Lumiad is tevens gespecialiseerd in het oplossen van problemen bij bestaande (Wi-Fi) netwerken; met onze Wi-Fi site survey krijgt u inzicht in de dekking en capaciteit van uw huidige Wi-Fi netwerk. Lumiad voert de storingsmetingen uit, identificeert de eventuele storingsbronnen en draagt vervolgens een passende oplossing aan voor het probleem, zodat het product of proces weer goed kan functioneren. Het maakt voor Lumiad niet uit welk merk netwerk u reeds heeft; haar netwerkspecialisten hebben kennis van en ervaring met alle professionele merken.

site survey

Wilt u ook partner worden van Lumiad?

Wilt u meer informatie?

favicon logo lumiad

Lumiad Nieuwsbrief

Meld u zich hier aan voor de twee maandelijkse nieuwsbrief van Lumiad

U bent succesvol aangemeld!