Joris Zorg

Joris Zorg

Wat biedt Joris zorg?

Joris Zorg ondersteunt ouderen met zorg, welzijn en wonen in de regio Oirschot en Eersel. Bij Joris Zorg neem je professionele zorg af met een warm hart. Er zijn vijf verschillende diensten; Joris Zorg, Joris Kookt, Joris Welzijn, Joris Thuis en Joris Advies. Deze vijf zorgdiensten werken nauw met elkaar samen om het ouderen zo plezierig mogelijk te maken.

Wat was de vraag aan Lumiad?

Begin 2016 waren er problemen met telefonie (smartphones) en alarmering over Wi-Fi. Verkerk Groep is de domotica leverancier van Joris Zorg en Verkerk heeft ons gevraagd deze problemen te onderzoeken.

Het doel was dat medewerkers probleemloos via smartphones kunnen telefoneren en alarmeren. Wij wilden de meest geschikte WLAN vinden voor de zorgorganisatie. Voor dit onderzoek hebben wij op een locatie van Joris Zorg diverse merken WLAN getest. Het merk LANCOM presteerde het beste op het gebied van Voice over Wi-Fi en bleek de meest stabiele oplossing te bieden.

Wat waren onze acties na dit onderzoek?

Onze eerste acties waren fysieke acties. Om de problemen met bellen en alarmeren op te lossen, hebben wij het hele netwerk vervangen door LANCOM access points. Deze oplossing hebben wij later in het jaar geïmplementeerd op andere locaties van Joris Zorg .

De grote actie daarna was monitoring. Lumiad heeft alle geleverde apparatuur in beheer genomen. Voordeel daarvan is dat wij het netwerk van Joris Zorg op afstand beheren en onderhouden. Met ons eigen monitoringssysteem – Lumiad Monitoring System (LMS) – kunnen wij tijdig anticiperen op veranderingen in het netwerk. Hiervoor zijn wij gaan samenwerken met ICT dienstverlener Commitment, die is gespecialiseerd in werkplek- en serverbeheer. Zo kan Joris Zorg erop vertrouwen dat wij direct actie ondernemen.

Stabiliteit! Een zorg minder.

Dorine Roefs

Systeembeheerder, Joris Zorg

De opdracht van Joris Zorg aan ons

Creër een stabiele omgeving voor bellen en alarmeren over Wi-Fi.

Onze oplossing en ons onderzoek

Wij hebben een stabiele netwerkomgeving geïmplementeerd. Uit ons onderzoek bleek dat er nieuwe access points nodig waren, zodat Joris Zorg via smartphones kan telefoneren en alarmeren. Ook hebben wij een serviceregeling opgesteld in samenwerking met Commitment. Wij monitoren nu direct de omgeving van Joris Zorg.

Het resultaat is ontzorging van Joris Zorg

Medewerkers kunnen zonder storingen bellen en alarmeren. De Wi-Fi is stabiel en goed. En als er iets verandert aan de Wi-Fi omgeving, dan zien wij dat in ons monitoring systeem. Wij ondernemen dan direct actie.

Bas Verhoef

favicon logo lumiad

Lumiad Nieuwsbrief

Meld u zich hier aan voor de twee maandelijkse nieuwsbrief van Lumiad

U bent succesvol aangemeld!