Joris Zorg

Joris Zorg

Joris Zorg ondersteunt ouderen op het gebied van zorg, welzijn en wonen in de regio Oirschot en Eersel. Ze bieden professionele zorg met een warm hart. Vanaf het moment dat men hulp nodig heeft, kan Joris ondersteunen met verschillende diensten; Joris Zorg, Joris Kookt, Joris Welzijn, Joris Thuis en Joris Advies. De zorgdiensten werken nauw met elkaar samen om het ouderen zo plezierig mogelijk te maken.

Lumiad is begin 2016 gevraagd door Verkerk Groep (domotica leverancier van Joris Zorg) om onderzoek te doen naar de problemen met telefonie (smartphones) en alarmering over Wi-Fi. Ondanks dat wij het maximale uit de reeds aanwezige netwerkcomponenten hebben gehaald, werd toch niet het gewenste resultaat bereikt.

Hierop is een onafhankelijk onderzoek uitgewerkt. Onderdeel van dit onderzoek was het testen met diverse merken WLAN op een locatie van Joris Zorg. Het doel was de meest geschikte WLAN te vinden voor de zorgorganisatie waarmee zij probleemloos via smartphones kan telefoneren en alarmeren. LANCOM presteerde het beste op het gebied van Voice over Wi-Fi en bleek de meest stabiele oplossing te bieden. Vervolgens is het gehele netwerk door ons vervangen met LANCOM access points. Deze oplossing is later in het jaar ook bij andere locaties van Joris Zorg geïmplementeerd.

Na de vervanging heeft Lumiad alle geleverde apparatuur in beheer genomen. Met ons eigen monitoringssysteem – Lumiad Monitoring System (LMS) – kunnen wij het netwerk van Joris Zorg op afstand beheren en onderhouden. Wij kunnen tijdig anticiperen op veranderingen in het netwerk. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met gespecialiseerde ICT dienstverlener Commitment (werkplek- en serverbeheer voor Joris Zorg). Zo kan Joris Zorg er op vertrouwen dat – indien nodig – er direct actie wordt ondernomen.

Stabiliteit! Een zorg minder.

Dorine Roefs

Systeembeheerder, Joris Zorg

Vraag

Stabiele omgeving creëren voor het bellen en alarmeren over Wi-Fi.

Oplossing

Er is een stabiele netwerkomgeving geïmplementeerd op basis van nieuwe access points waarmee Joris Zorg via smartphones kan telefoneren en alarmeren. Ook is er een serviceregeling opgesteld in samenwerking met Commitment.

Merk

LANCOM

Bas Verhoef

favicon logo lumiad

Lumiad Nieuwsbrief

Meld u zich hier aan voor de twee maandelijkse nieuwsbrief van Lumiad

U bent succesvol aangemeld!