Universiteit Utrecht

Universiteit Utrecht logo

De site survey rapporten van Lumiad zijn erg uitgebreid en waar nodig denken ze altijd mee. Gezamenlijk hebben we menig draadloos netwerk vraagstuk binnen de Universiteit opgelost.

Bart Timmermans

Ondersteuner ICT, Universiteit Utrecht

Met meer dan 30.000 studenten (en een jaarlijkse instroom van 6.500 nieuwe studenten) is de UU (Universiteit van Utrecht) de op een na grootste universiteit van Nederland. Aan de universiteit zijn ongeveer 8.000 medewerkers verbonden, waarvan 640 hoogleraren. De universiteit biedt bachelor opleidingen, minors en masteropleidingen aan, alsmede promotietrajecten. De UU heeft zeven faculteiten, verspreidt over de stad.

Voor de Universiteit van Utrecht heeft Lumiad veel advieswerk gedaan en voor meer dan 20 gebouwen de Wi-Fi planning ontworpen. Omdat de Universiteit een grote diversiteit aan studies aanbiedt zijn ook de locaties waar draadloze dekking moet komen divers. Van een operatie kamer voor Paarden tot grote chemische laboratoria.

Een van de mooiste panden van de Universiteit van Utrecht betreft het Academiegebouw, naast de Dom, in hartje Utrecht. Het is een historisch beschermd pand wat voorwaarden voor de inrichting met zich mee brengt. Zo mochten er geen access points op de begane grond en de eerste verdieping geplaatst worden terwijl daar wel dekking gewenst was. Door speciale richtantennes te plaatsen in de kelder en op de zolder van het pand konden beide verdiepingen alsnog van een draadloze netwerk worden voorzien.

favicon logo lumiad

Lumiad Nieuwsbrief

Meld u zich hier aan voor de twee maandelijkse nieuwsbrief van Lumiad

U bent succesvol aangemeld!