Ekahau – Locatie bepaling

Weten waar bepaalde activa of mensen zich bevinden, kan erg belangrijk zijn voor organisaties. Een Real Time Location System (RTLS) identificeert de locaties en volgt de bewegingen van mensen en/of goederen. Dit gebeurt onder andere in de (geestelijke) gezondheidszorg of in grote opslagloodsen. 

De tags van Ekahau, gedragen door mensen of vastgemaakt aan objecten (bijvoorbeeld bloedpompen of pallets), maken gebruik van het draadloze netwerk om hun locatie vast te stellen. Bedrijven weten hierdoor waar hun personeel of activa zich bevind en kunnen deze gegevens gebruiken om hun processen te verbeteren. Op de tags zit de mogelijkheid om verschillende alarmen en meldingen door te geven. Dit kan variëren van acute nood tot bijvoorbeeld assistentie om iemand uit bed te tillen.

Novadic Kentron

Novadic-Kentron is een instituut dat werkt met verslaafde jongeren. Ze hebben cliënten met drugs of alcohol problemen maar ook game- en gokverslaafden. Om de veiligheid voor het personeel te waarborgen wilden ze een alarmsysteem in combinatie met een gedetailleerd locatie bepaling. Ze gebruiken Ascom i62 telefoons in combinatie met een Juniper draadloos netwerk. Ekahau is de beste keuze voor alarmering en locatiebepaling en omdat Ekahau RTLS geïntegreerd is in de Ascom i62’s was het niet nodig om een extra apparaat toe te voegen. Het werken met slechts een device is vaak een wens binnen de zorg. Onze eerste stap was een Proof  of Concept (POC) in hun hoofdgebouw. Na de eerste meting was het duidelijk dat de dekking van het oorspronkelijke draadloze netwerk niet voldoende was voor RTLS. Lumiad moest meer access points plaatsen om het systeem nauwkeuriger te maken. De POC was een groot succes en Novadic-Kentron besloot om het systeem ook op hun andere locaties te implementeren.

Zorg

Van verzorgingshuis tot
IC-afdeling

Draadloze netwerkoplossingen met slimme en innovatieve toepassingen die het leven van cliënten, patiënten en zorgmedewerkers vereenvoudigen en vergemakkelijken.

Jeroen Bosch Ziekenhuis,   

‘s-Hertogenbosch

De spoedeisende hulp afdeling van het Jeroen Bosch ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch krijgt jaarlijks ongeveer 47.000 patiënten binnen. Sommige van deze patiënten kunnen agressief worden (omdat ze bijvoorbeeld gedronken hebben). De afdeling wilde graag een persoonsalarmsysteem dat tot op de kamer nauwkeurig kon alarmeren en daarnaast veilig en gemakkelijk te installeren was (zonder dat het zorgproces er iets van zou merken). Ekahau bewees de juiste keuze te zijn. In het ziekenhuis gebruikte ze al de Ascom i62’s telefoons met Voice over WLAN. Lumiad analyseerde de afdeling, configureerde de RTLS server en programmeerde de i62’s met verschillende alarmen. De Ascom i62’s telefoons kunnen ook een man-down alarm sturen gecombineerd met de huidige locatie.

Lumiad en Ekahau

Lumiad is een specialist in het implementeren en configureren van het Ekahau RTLS system.  Lumiad heeft ervaring met verschillende professionele Wi-Fi merken en heeft tientallen RTLS systemen geïmplementeerd in de gezondheidszorg. Ook passen we de Ekahau RTLS oplossing steeds vaker toe in de logistiek bijvoorbeeld om het order-picking proces te optimaliseren of op de precieze locatie van goederen vast te stellen.

Laat een bericht achter