Gratis netwerk voor Utrechtse basisschool

Lumiad ontvangt jaarlijks veel ingeruilde access points retour van klanten. Hoewel deze access points niet voldoen aan de allernieuwste standaarden, zijn ze nog steeds van goede kwaliteit – en dus prima inzetbaar. Deze gebruikte access point schenken we aan instanties met een beperkt IT-budget.

Educatie

Van basisschool tot universiteit

Draadloze netwerkoplossingen met slimme en innovatieve toepassingen voor intensieve netwerkbelasting met geavanceerde beveiliging.

Op deze manier ontwikkelde Lumiad een gratis netwerk voor de St. Dominicusschool in Utrecht. Door de gebruikte – maar nog goed inzetbare – access points opnieuw te gebruiken hoefde de school geen cent te betalen. ‘Een geschenk uit de hemel,’ aldus schoolleider Lex de Goeij. 

Met de inzet van negentien geïnstalleerde Lancom access points heeft de school volledige dekking. Daar kon De Goeij twee jaar geleden alleen maar van dromen. ‘Toen kwam de dekking niet verder dan de directeurskamer.’

‘Wij van Lumiad vinden het zonde om niets te doen met die oude access points,’ zegt Tom Bodewes, projectmanager bij Lumiad. ‘Ze kunnen echt nog jarenlang mee, ondanks dat ze van een ouder type zijn. Als we op deze manier instituten kunnen ondersteunen, zijn wij blij.’

Het Wi-Fi netwerk gebruikt De Goeij om het lesaanbod vanaf leerjaar vier te digitaliseren. ‘Dat is voor ons een hele stap om digitaal les te geven. Dankzij het goede netwerk kunnen we die stap maken.’

Laat een bericht achter