Schone lucht? Gratis Wi-Fi!

Als de lucht schoon is, verstrekt een vogelhuisje in Amsterdam gratis Wi-Fi. Het idee – of eigenlijk de hoop – is dat meer mensen zich bewust zijn van luchtvervuiling. Uiteraard heeft het bedrijf ook een einddoel. In elke straat van Amsterdam een “Wi-Fi vogelhuisje”. De eerste hangt inmiddels al.

Luchtvervuiling op zeer lokaal niveau in kaart brengen is het doel van het Amsterdamse bedrijf TreeWifi. Op het moment dat de luchtkwaliteit daadwerkelijk verbetert, biedt het bedrijf ook nog eens gratis Wi-Fi aan de mensen in de omgeving. En dat allemaal in de vorm van een ludiek vogelhuisje.

Schone lucht en gratis Wi-Fi

Kleuren de ledlampjes op het vogelhuisje groen? Dan is de lucht schoon of in ieder geval schoner dan voorheen. Op dat moment wordt het wifi-signaal automatisch beschikbaar voor de betreffende straat.

Crowdfunding

TreeWifi zou graag nog eens vijf vogelhuisjes bouwen. Om dit te realiseren is het bedrijf een crowdfunding-campagne gestart, om de benodigde € 6.500,- te halen.

Samen kunnen we van Amsterdam de eerste stad maken die gratis wifi levert in ruil voor schone lucht,” aldus de bedenkers.

 

Check onderstaande video voor een impressie:

Bron: Scientias

Laat een bericht achter