Met een dertiende plek op de ranglijst van de Eredivisie moet het voetbal van FC Groningen dit seizoen nog op stoom komen, maar door Lumiad B.V. kunnen de komende successen vanuit het Euroborg-stadion via internet massaal worden gedeeld. Lumiad, dé expert in draadloze netwerktechnologie, voorzag het stadion in samenwerking met installatiebureau RSE telecom & ICT en Brama Systems van een Wi-Fi-netwerk robuust genoeg is om alle piekmomenten tijdens een wedstrijd op te vangen en te verwerken. En dat is niet niks als je nagaat dat het stadion plaats biedt aan maar liefst 22.550 toeschouwers. Wekenlang heeft een elftal van specialisten in speciale klimgordels de 124 access points, geleverd door LANCOM Systems GmbH, in de dakspanten van het stadion geïnstalleerd, waarbij een optimaal bereik voor alle gebruikers is gegarandeerd. Vanaf nu is het voor alle bezoekers van de Euroborg mogelijk om zich tijdens de wedstrijd via de smartphone razendsnel op te hoogte te laten houden van andere sportevenementen die gelijktijdig plaatsvinden. Met het super Wi-Fi van Lumiad hangt het succes van FC Groningen in de lucht.

 Vincent Coljé, onder meer verantwoordelijk voor ICT binnen FC Groningen, is zeer tevreden; “Het is een project van maanden geweest waarbij alle partijen een grote inspanning hebben geleverd om er een succes van te maken,” aldus Vincent Coljé. “We hebben de afgelopen drie thuiswedstrijden al op het netwerk gedraaid waarbij telkens medewerkers van RSE Telecom & ICT en Lumiad BV aanwezig waren om eventuele problemen te constateren en te verhelpen. De tests zijn positief verlopen en we zijn zeer tevreden een mooie stap te hebben gemaakt in bereikbaarheid en qua interactiviteit. Goed internet hoort bij deze tijd en we zijn blij dat nu ook tijdens wedstrijden te kunnen waarborgen.”

Het vernieuwde netwerk geeft dekking over het gehele stadion. Niet alleen tijdens wedstrijden, maar ook op andere dagen tijdens de verschillende evenementen, vergaderingen, beurzen of congressen die worden georganiseerd in Euroborg. Vanaf heden ben je bij FC Groningen altijd verzekerd van een goed Wi-Fi netwerk.

Lumiad is trots dat we deze mooie klus tot een goed einde hebben mogen brengen en blijven minimaal de komende 5 jaar het netwerk van FC Groningen nauwlettend monitoren en onderhouden.

 

Laat een bericht achter