Onderwijs

Lumiad denkt graag met u mee over hoe draadloos toegang tot het netwerk op uw school betaalbaar wordt. En bovenal, hoe het beheersbaar en veilig blijft.

Digitaal lesgeven wordt steeds meer en meer ingezet binnen het huidige onderwijs. Lesmethoden staan online en toetsen worden digitaal afgenomen. Daarnaast wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van “Bring Your Own Device” (BYOD). Veel gehoorde termen zijn “in the cloud”, “interactief lesgeven”, “lessen delen”, etc. Om lesuitval te voorkomen, dient de cloud altijd beschikbaar te zijn. Lumiad faciliteert dit voor u. Net als zij er voor zorgt dat het tegelijk gebruiken van dertig tablets in de klas geen enkel probleem is; zelfs zonder dat dit de snelheid van het Wi-Fi netwerk beïnvloedt.

Draadloos toegang

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van mobiele devices. Met een draadloos netwerk biedt u uw leerlingen de vrijheid – eventueel op hun eigen devices – te leren op iedere gewenste locatie binnen het schoolgebouw. En dan ook nog met snel internet. Uw medewerkers biedt u snelle, veilige toegang tot leerlingvolgsystemen, lesmaterialen, etc. Dat faciliteert Lumiad voor u. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een gasten toegang zodat bezoekers draadloos toegang hebben tot het internet. Handig voor onder andere externe presentaties, welke vandaag de dag steeds vaker op scholen worden gegeven.

Draadloos toegangNatuurlijk wilt u een veilig draadloos netwerk. U wilt er op vertrouwen dat gevoelige, persoonlijke informatie niet bij de verkeerde persoon terecht komt. Lumiad zorgt dan ook voor een goede, betrouwbare beveiliging, waarbij u zelf kunt bepalen wie toegang heeft tot welke informatie. En op welk moment; u kunt bijvoorbeeld instellen dat WhatsApp, Snapchat en/of Facebook enkel toegankelijk zijn tijdens de pauzes. Daarnaast is het belangrijk uw netwerk goed te beveiligen tegen virussen en mogelijke andere inbraken van buitenaf.

Wilt u meer informatie?

favicon logo lumiad

Lumiad Nieuwsbrief

Meld u zich hier aan voor de twee maandelijkse nieuwsbrief van Lumiad

U bent succesvol aangemeld!