MVO

Lumiad en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Lumiad heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan. Ze probeert bijvoorbeeld zo duurzaam mogelijk te zijn. Eerder dit jaar is het fietsplan in het leven geroepen om medewerkers te stimuleren met de fiets naar het werk te komen. Maar ook wordt er bij afspraken bij klanten regelmatig gebruik gemaakt van het OV in plaats van de auto te gebruiken. Daarnaast wordt er bewust nagedacht over bijvoorbeeld het aanzetten van de airco, het opstoken van de verwarming, wordt afval gescheiden, worden offertes en facturen per e-mail verstuurd, etc. Op deze manier draagt Lumiad haar steentje bij aan de maatschappij.

Tevens heeft Lumiad op jaarbasis gemiddeld vijf afstudeer-/stage plekken beschikbaar. Zo helpt zij studenten bij hun ontwikkeling en helpt zij mee aan een nieuwe generatie medewerkers. Met regelmaat blijft een afstudeerder bij Lumiad werken.

Ook sponsort Lumiad geregeld diverse goede doelen. Onderstaand treft u een overzicht aan van een aantal van deze sponsoringen.

MVO

De Verkerkloop

De Verkerk Groep heeft in 1973 voor het eerst een prestatieloop georganiseerd voor de medewerkers en voor lopers uit Zwijndrecht en omgeving. In de loop der jaren is de loop steeds groter geworden. Tegenwoordig is de Verkerkloop een jaarlijks terugkerend evenement, waarmee veel geld voor goede doelen in Zwijndrecht en omgeving wordt binnengehaald. Het goede doel voor de Verkerkloop 2017 is het KNRM Reddingstation Dordrecht. De KNRM is dé hulpverlener op het water, op zee, en ruim binnenwater. Reddingboten en vrijwilligers zijn 24 uur per dag beschikbaar voor spoedeisende en niet-spoedeisende hulp. Eerder was de opbrengst onder andere voor kinderen van gebruikers van de voedselbank van Zwijndrecht, Het Leontienhuis, Hulphond Nederland, Stichting Move for MS, Stichting Leergeld, kinderafdeling van het Albert Schweitzer Ziekenhuis en stichting ALS Nederland.

Gezien de goede relatie van Lumiad met de Verkerk Groep en vanwege haar wens om bij te dragen aan de maatschappij, sponsort Lumiad ieder jaar de Verkerkloop.

Scholen

Wij ontvangen jaarlijks veel ingeruilde access points retour van klanten. Hoewel deze access points niet voldoen aan de allernieuwste standaarden, zijn ze nog steeds van goede kwaliteit – en dus prima inzetbaar. Deze gebruikte access point schenken we aan instanties met een beperkt IT budget. Zo zijn bijvoorbeeld Jenaplanschool De Brug (Utrecht), Basisschool De Jutter (Noordwijk) en St. Dominicusschool (Utrecht) voorzien van een draadloos netwerk door Lumiad.

Digitaal lesgeven wordt steeds meer en meer ingezet binnen het huidige onderwijs. Lesmethoden staan online en toetsen worden digitaal afgenomen. Daarnaast wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van “Bring Your Own Device” (BYOD). Een goed werkend Wi-Fi netwerk is hierbij dus cruciaal.

Met de donatie van access points helpt Lumiad scholen om het lesaanbod te digitaliseren, zonder dat zij een enorm grote investering hoeven te doen.

MVO
MVO

Stichting “Leven met Kanker”

De stichting “Leven Met Kanker” is opgericht in 1993 door Hans van Houwelingen, die zelf zijn dochter heeft verloren aan deze ziekte. De stichting draait met allemaal vrijwilligers. De stichting houdt zich hoofdzakelijk bezig met 4 punten:

1. Hulp geven aan nabestaanden door middel van gesprekken.
2. Doorverwijzen van patiënten naar de juiste hulporganisatie.
3. Organiseren van een speelgoedtoer door geheel Nederland.
4. Informatie geven over kanker in het algemeen.

Door het sponsoren van bureauleggers ondersteunt Lumiad deze stichting met het goede werk dat zij doen, waaronder de speelgoedtour. Hierbij worden (kanker)patiëntjes verwend met cadeaus en extra aandacht. Hierbij neemt de stichting altijd enige bekende Nederlanders mee om de dagen een extra feestelijk tintje te geven.

De Hoogstraat Revalidatie

Bij De Hoogstraat Revalidatie worden kinderen, jongeren en volwassenen behandeld met veel verschillende aandoeningen. Bij de meeste aandoeningen staan beperkingen in het bewegen voorop. Daarnaast komen ook beperkingen in de communicatie en cognitieve beperkingen voor.

In september 2015 werd De Hoogstraat na een grondige verbouwing opgeleverd. Met het nieuwe pand werd ook het netwerk door Wi-Fi-specialist Lumiad vanaf de grond opnieuw opgebouwd.

Lumiad heeft een donatie gedaan aan De Hoogstraat voor een buitenruimte voor kinderen en jongeren; het doel van deze buitenruimte is dat er een plek is waar kinderen en jongeren zich kunnen ontspannen in een “niet-medische” omgeving.

MVO

Blog Posts

De vloer op… in een verpleeghuis

Zie hier een salesmanager, engineer en een projectmanager. Deze mannen van Lumiad voeren metingen uit bij een zorginstelling. Metingen aan de Wi-Fi en het netwerk. Wat we precies doen in het verpleeghuis? De mannen overleggen over een netwerkscan in het pand. Met een...

Wilt u meer informatie?

favicon logo lumiad

Lumiad Nieuwsbrief

Meld u zich hier aan voor de twee maandelijkse nieuwsbrief van Lumiad

U bent succesvol aangemeld!