Universiteit Utrecht

Universiteit Utrecht

Met meer dan 30.000 studenten is de Universiteit (UU) van Utrecht de op een na grootste universiteit van Nederland. Aan de universiteit zijn bijna 7.000 medewerkers verbonden, waarvan 550 hoogleraren. De universiteit biedt bachelor opleidingen, minors en masteropleidingen aan, alsmede promotietrajecten. De UU heeft zeven faculteiten, verspreidt over de stad.

Voor de Universiteit van Utrecht heeft Lumiad veel advieswerk gedaan en voor meer dan 40 gebouwen het draadloze netwerk ontworpen. Al bijna 10 jaar geven we de Universiteit betrouwbaar advies op het gebied van Wi-Fi. Omdat de Universiteit een grote diversiteit aan studies aanbiedt, zijn ook de locaties waar draadloze dekking moet komen divers. Van een operatie kamer voor Paarden tot grote chemische laboratoria. Echter is er een gezamenlijke deler, er zijn altijd heel veel studenten aanwezig. De Uithof, met haar vele studenten, is een unieke high-density omgeving welke een zware belasting kent op het draadloze netwerk. Ook in de binnenstad van Utrecht wemelt het van de locaties van de universiteit.

Een van de mooiste panden van de Universiteit van Utrecht betreft het Academiegebouw, naast de Dom, in hartje Utrecht. Het is een historisch beschermd pand wat voorwaarden voor de inrichting met zich mee brengt. Zo mochten er geen access points op de begane grond en de eerste verdieping geplaatst worden terwijl daar wel dekking gewenst was. Door speciale richtantennes te plaatsen in de kelder en op de zolder van het pand konden beide verdiepingen alsnog van een draadloze netwerk worden voorzien.

De site survey rapporten van Lumiad zijn erg uitgebreid en waar nodig denken ze altijd mee. Gezamenlijk hebben we menig draadloos netwerk vraagstuk binnen de Universiteit opgelost.

Bart Timmemans

Ondersteuner ICT, Universiteit Utrecht

Vraag

Ontwerp voor een draadloos netwerk, rekening houdend met de architectuur van de panden.

Oplossing

Door onder andere speciale richtantennes te plaatsen in de kelder en op de zolder is er zorg gedragen voor een goed werkend draadloos netwerk, zonder dat dit zichtbaar is.

Merk

Smart-Ant

Meer referenties

Lumiad

favicon logo lumiad

Lumiad Nieuwsbrief

Meld u zich hier aan voor de twee maandelijkse nieuwsbrief van Lumiad

U bent succesvol aangemeld!