Wi-Fi: Anyplace, Anytime, Anywhere

Met de opkomst van het ‘nieuwe werken’ en het intensieve gebruik van niet plaatsgebonden apparatuur zoals smartphones, tablets en notebooks is draadloos internet onmisbaar in elke organisatie. Het traditionele kantoor komen we daarom steeds minder tegen. Het gebruik van Wi-Fi solutions binnen organisaties is fundamenteel aan het veranderen. Daar waar het tot voor kort een aanvulling was op het huidige netwerk vindt er steeds meer een verschuiving plaats naar het draadloos werken. De technieken zijn er om overal plaats en device onafhankelijk te werken; anyplace, anytime, anywhere.

Draadloos werken met Wi-Fi

Wi-Fi is een wijdverspreide vorm van draadloze netwerken, die wordt ondersteund door vrijwel alle mobiele apparaten. Nagenoeg alle moderne mobiele apparaten (laptops, smartphones, tablets et cetera) kunnen communiceren via Wi-Fi. Sinds zo’n 6 jaar blijkt nu dat er een evolutie heeft plaatsgevonden op het gebied van mobiele connectiviteit. Wi-Fi is vaak niet alleen meer een service voor bezoekers, maar zeker ook een effectief hulpmiddel om organisaties te ondersteunen in het verbeteren van werkstromen. Wi-Fi zorgt voor gemak, mobiliteit en productiviteit.

Noodzaak van beveiligen

Draadloze netwerken zijn vaak onnodig kwetsbaar. Ze blijken in de praktijk niet goed beveiligd en de toegang tot draadloze netwerken is vaak niet goed geconfigureerd. Wi-Fi biedt vele voordelen, maar kent in vergelijking tot een bedraad netwerk ook ernstige en specifieke dreigingen. Hackers maken hier eenvoudig misbruik van door deze netwerken en de toegangsbeveiliging op afstand te kraken. Ondanks dus de vele voordelen kent het draadloos werken ook enkele aandachtspunten. Het grootste gevaar bij draadloze netwerken is dat ongewenste toegang tot het bedrijfsnetwerk wordt verkregen. Daarnaast is de informatie die op een mobiel apparaat is opgeslagen kwetsbaar voor diefstal of verlies. Een goed Wi-Fi netwerk opzetten is maatwerk. Daarom is een gedegen advies door ervaren specialisten en een planmatige aanpak noodzakelijk om een veilige Wi-Fi-omgeving te creëren.

Wist u bijvoorbeeld dat 89% van de openbare Wi-Fi hotspots onvoldoende beveiligd zijn? En dat één op de vijf bedrijven een mobiel beveiligingsprobleem heeft, voornamelijk door malware en slechte Wi-Fi? Of dat 72% van de bedrijfsmatig gebruikte mobiele apparatuur wel eens via een mogelijk kwaadaardig Wi-Fi netwerk verbonden is geweest?

Uw Wi-Fi is onze zorg

Heeft u vragen, wilt u klankborden of wilt u een second opinion over uw huidige draadloze netwerk omgeving? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Lumiad heeft altijd, voor iedere locatie en iedere situatie, een geschikte oplossing!

Laat een bericht achter