Nederlandse huishoudens hebben 35 miljoen Wi-Fi apparaten in huis

Dat Wi-Fi in Nederland steeds populairder wordt blijkt uit een onderzoek van het Telecompaper Consumerpanel. In dit onderzoek werden 1.500 Nederlanders gevraagd hoeveel apparaten in hun huishouden met Wi-Fi-connectiviteit aanwezig zijn en dat bleken er gemiddeld 5.

Het aantal apparaten dat in een huisgezin via Wi-Fi aan het thuisnetwerk en internet verbonden is blijft stijgen.
Elf procent van de Nederlandse huishoudens heeft slechts één apparaat in huis, het percentage van huishoudens dat over meer dan tien Connected Devices beschikt, ligt op zeven. Niet alleen smartphones, laptops en tablets werden meegerekend, maar ook Game Consoles, SmartTV’s, energiemeters en andere apparatuur.

Kinderen blijken vaak voor meer Wi-Fi-connected apparaten te zorgen

Van de huishoudens zonder kinderen heeft 17 procent maximaal één apparaat in huis, tegenover slechts 4 procent van de huishoudens met kinderen. Maar 2 procent van de kinderloze huishoudens heeft 10 of meer Wi-Fi apparaten in huis, bij huishoudens met kinderen ligt de veel hoger: 13 procent. Een huishouden zonder kinderen komt daar mee op gemiddeld 4 Wi-Fi-apparaten, terwijl er in een huishouden met kinderen gemiddeld 6 apparaten aanwezig zijn.

Daarnaast zijn er ook inkomensafhankelijke verschillen te zien. Huishoudens die twee keer modaal of meer verdienen hebben gemiddeld zeven Wi-Fi-apparaten in huis. Bij negentien procent van deze groep is dat meer dan tien, tegen 7 procent van alle huishoudens.

Zo te zien wordt het Internet of Things dus steeds groter en belangrijker. We worden steeds afhankelijker van Wi-Fi. Dan is het dus ontzettend belangrijk dat het goed werkt.

Vele mensen nemen hun tablets, laptops en smartphones mee naar de werkvloer. Hier wordt het draadloze netwerk dus ook steeds belangrijker. Dit netwerk moet goed en stabiel werken en voor het daadwerkelijke aantal devices zijn ingericht.

Heeft u klachten met uw huidige draadloze netwerk? Wilt u uitbreiden? Of heeft u een nieuwe locatie die van Wi-Fi moet worden voorzien? Neem dan contact op met Lumiad voor een vrijblijvende offerte voor uitstekend advies op maat.

Laat een bericht achter