Netwerk Security

Wij voorzien u van een veilig en goed netwerk. 

Wij snappen dat een goed en veilig netwerk cruciaal is voor organisaties in deze moderne digitale wereld.

Een effectieve cybersecuritystrategie met de juiste netwerk security is essentieel om uw organisatie te beschermen tegen de steeds geavanceerdere cyberdreigingen. Daarom leggen wij een veilig netwerk voor u aan dat voldoet aan niet alleen uw eisen maar ook de eisen van de landelijke en Europese wet. Wij ondersteunen u bij het installeren van het netwerk en verzorging de juiste veilige toegangseisen. Onze service leveren wij altijd discreet, wij kijken met u wat het beste werkt voor uw organisatie en geven adviezen om uw netwerk en gegevens goed te beschermen. Naast beschermen kijken wij ook naar de juiste toegangsmanieren tot het netwerk. Uiteraard bieden wij ook na het plaatsen updates en support, zodat u altijd en overal beschermd bent. 

Waarom Netwerk Security?

Elke organisatie heeft te maken met gegevens die niet voor de buitenwereld zijn. Denk hierbij aan strategische plannen en andere organisatie informatie. Daarbij kan een datalek ook leiden tot reputatieschade. Klanten, overheden en andere organisaties kunnen hun vertrouwen verliezen als gegevens in de handen van cybercriminelen vallen. Voor de integriteit en vertrouwelijkheid is het van groot belang dat deze informatie goed beveiligd wordt.

Persoonlijke gegevens zijn tegenwoordig goud waard. Niet gek dat cybercriminelen deze graag willen hebben. Belangrijk om deze te beschermen voor de privacy van individuen uw organisatie, maar ook om ernstige financiële schade te voorkomen. Daarbij zijn er in Nederland ook wetten en regels opgesteld om de bescherming van persoonlijke gegevens te waarborgen. Organisaties zijn verplicht om deze te volgen.

Een geslaagde cyberaanval kan zoals eerder genoemd financiële schade veroorzaken. Denk aan het verlies van klantgegevens, reputatieschade, maar ook juridische kosten.

Veel organisatiegegevens verschillen in toegang. Uw collega heeft misschien toegang tot de boekhouding, terwijl u deze niet heeft. Ook is dubbele authenticatie een harde eis voor veel organisaties. Wij kijken met u mee hoe u dit kunt toepassen en verzorgen efficiënt werkende toegangsprocedures.

De aspecten aan een veilig netwerk

Veilig toegang

Het kan zijn dat u een organisatie bent met meerdere locaties of dat uw medewerkers ook vanuit huis werken. Voor de veiligheid van uw organisatie is het belangrijk dat deze allemaal op hetzelfde netwerk draaien. In dat geval is een VPN die goed werkt en beveiligd is noodzakelijk. Een VPN is een zero trust netwerk access oplossing.

Identiteit definiëren

Public Key Infrastructure (PKI) zorgt ervoor dat er op een veilige manier kan worden gecommuniceerd kan worden. Met een PKI heeft u als het ware een digitaal paspoort. Op deze manier heeft u een beveiligde toegang tot gekoppelde devices.

Grenzen bewaken

Een Firewall en Intrution Prevention System (IPS) bewaken het inkomende en uitgaande verkeer van uw netwerk. Er worden zogezegd regels opgesteld waarnaar de firewall handelt. De IPS is een systeem dat niet alleen herkend en registreert, maar ook meteen actie onderneemt bij verdachte activiteiten. Een firewall bewaakt samen met de IPS de grenzen voor uw netwerk en op deze manier is jouw organisatie optimaal beschermt tegen ongewenst netwerkverkeer, zoals virussen, malware, spyware, DDOS-aanvallen etc.

If it's smart, it's vulnerable