Over Ons

Lumiad is al vijfentwintig jaar specialist in draadloze netwerken. Met onze lange ervaring en diepgaande specialistische kennis weten we echt álles over netwerken.

Lumiad is al 25 jaar dé specialist in complete netwerken. In een tijd waarin de meeste organisaties nog helemaal geen WiFi hadden, waren wij met niets anders bezig. Daardoor hebben wij inmiddels een schat aan specialistische kennis en ervaring, waardoor we in staat zijn om u te voorzien in al uw wensen. Als high-end netwerkspecialist en kunnen wij altijd en overal een perfect maatwerk verzorgen. 

 Een feilloos functionerend draadloos netwerk is cruciaal voor het primaire bedrijfsproces. We werken binnen verschillende sectoren en ontwerpen en leveren niet alleen het perfecte netwerk, maar bieden we ook een scala aan sectorspecifieke functionele toepassingen, die we naadloos in het netwerk kunnen integreren. Veel van deze toepassingen hebben we zelf in eigen huis of in nauwe samenwerking met onze partners ontwikkeld. We zitten niet gebonden aan vaste leveranciers, maar denken met u mee om de juiste oplossing te bieden voor uw situatie. 

Onze Kernwaarde

Oprichting Lumiad

We zijn er sinds het begin van WiFi bij. De basis van onze naam komt van lumieuze adviezen.

1999

De Meern, Utrecht

Consultancy telecommunicatie

In het begin hielden we ons bezig met consultancy en projectmanagement op het gebied van telecommunicatie.

De beginjaren

Indoor en outdoor Wi-Fi

We groeiden door en kregen steeds meer kennis van Wi-Fi. Zo plaatsten we Outdoor Wi-Fi en startten we met onze sitesurvey services.

De beginjaren

Wi-Fi op festivals

We kregen steeds meer klanten en leuke uitdagingen. Zo verzorgden we bijvoorbeeld de Wi-Fi op diverse festivals, zoals Sensation Black & White.

2006

We groeiden door

We groeiden door en Lumiad bestond nu uit 3 werknemers. We deden ons eerste voice over Wi-Fi project en we voerden ons eerste Ekahau locatie bepaling project uit. Ook hadden we onze eerste ziekenhuis implementatie en werkten we samen met andere grote klanten, zoals Schiphol, Total, Schelde werf en NS. Hierbij moesten we testen roamen bij grote treinsnelheden.

2007

Hartmonitoring over Wi-Fi

We deden steeds meer advies en implementatie projecten. Zo deden we voor het eerst Wi-Fi security projecten met PKI en Radius. Ook startten we met de bouw van een Wi-Fi netwerk op de Noordzee. Dit was belangrijk voor het verbinden van het olie en gasplatform waarbij er sprake was van een 50 km range.

2009

Smartphone projecten

Eerste projecten met Voice over Wi-Fi met Smartphones.

2013

Chipset Bug gevonden

Lumiad heeft als eerste in Europa een chipset Bug in een radiokaart gevonden. Vervolgens is alle apparatuur in samenwerking met Lancom omgewisseld.

2014

4G op de Noordzee

We bouwen een 4G-netwerk op de Noordzee voor olie en gas operators .

2016

Zorg - en domoticaprojecten

Er ontstond een toename van zorg- en domoticaprojecten. Hierbij ontwikkelen wij slimme apparaten die het leven van patiënten en zorgmedewerkers aangenamer maakt.

2017

Research en development

Inmiddels zijn we gegroeid naar een bedrijf met 20 man personeel, lag onze focus steeds meer op research en development, hadden we onze eerste full service WaaS klant en haalden we belangrijke NEN normeringen.

2019

FC Groningen

Onze grootste klantenbestand bestond inmiddels uit zorgorganisaties en we hielpen FC Groningen aan een netwerk.

2021

Nu

Op dit moment zijn we een bedrijf met 30 werknemers en werken wij elke dag aan onze doelen met veel plezier!

Heden

Onze partners

Om overal en altijd de beste oplossing te bewerkstelligen, werken we samen met de meeste bekende aanbieders van hard- en software. Dat betekent optimale integratie en flexibiliteit voor elke situatie.